ΡΕΙSTART STORY

Περίληψη

Το ρειStart Story καταγράφει μια εικαστική ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο συνεργείο αυτοκίνητων πλέκοντας την αφήγηση του έργου με την ταυτόχρονη ανακάλυψη της ιστορίας του κτιρίου ως πρώτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων της Fiat στην Αθήνα. Ο τίτλος παραπέμπει στην επανεκκίνηση της κεντρικής σκηνής ενός ζωγραφικού έργου της Μαριάννας Λύρα, όπου ένα οικογενειακό δείπνο ανατρέπεται από την λάμψη μιας αστραπής. Οι δώδεκα χαρακτήρες οδηγούνται στην απελευθέρωση τους από τα δεσμά του πίνακα και στην έξοδο τους στον χώρο του συνεργείου ως γλυπτά, σύμβολα, κινούμενες εικόνες και σκιές, σε ένα ταξίδι αναζήτησης μιας νέας ταυτότητας.

Βιογραφικό Σκηνοθέτη

Ο Τάκης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Επαγγελματίας φωτογράφος από το 1985 (φωτορεπορτάζ, διαφήμιση, πορτρέτα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αναπαραγωγή και επεξεργασία ψηφιακής εικόνας, επιμέλεια εκθέσεων και εκδόσεων). Λάτρης της μουσικής συνδυάζει εικόνα και ήχο δημιουργώντας video και οπτικοακουστικά δρώμενα. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου Ιωαννίνων από το 2008. 


Η Μαριάννα Λύρα γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Ιταλικά στο Πανεπιστήμιοτου Sussex (1972-1975) και Γλυπτική στην Accademia di Βelle Arti στη Ρώμη (1975-1980) με τους γλύπτες V. Crocetti και Μ. Τζομπανάκη. Παράλληλα ασχολήθηκεμε την εξερεύνηση του σώματος και της φωνής μελετώντας διαφορετικές τεχνικές κίνησης, μουσική, τραγούδι και αυτοσχεδιασμό. Στις πιο πρόσφατες εκθέσεις της,προεκτείνει την ζωγραφική και την γλυπτική σε ένα αφηγηματικό δρώμενο, σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες.


Σκηνοθέτης :
Τάκης Αναγνωστόπουλος. Μαριάννα Λύρα
Διάρκεια:
22'
Πρωτότυπη Γλώσσα:
Επανεκκίνηση
Έτος Παραγωγής:
2018
Διευθυντής Φωτογραφίας:
Τάκης Αναγνωστόπουλος. Μαριάννα Λύρα
Ηχολήπτης:
Κώστας Ντάνης
Mοντέρ:
Κώστας Ντάνης
Παραγωγός:
Μαριάννα Λύρα
Συμπαραγωγός:
Κώστας Ντάνης

Εγγραφή στο Docfest Newsletter